Trucuri în bucătărie: Ce să pui, în loc de lapte, pentru a avea un piure de cartofi cremos. Piureul de cartofi este o garnitură preferată, care este combinată cu diferite adaosuri de carne, pește sau legume. Dar se întâmplă ca gustul clasic obișnuit să interfereze cu dezvăluirea gustului cursului principal.
Acest lucru se datorează adesea adăugării de lapte, deoarece nu se amestecă bine cu toate produsele. În astfel de cazuri, puteți schimba rețeta pentru a îmbunătăți gustul felului de mâncare și, de asemenea, pentru a o face mai originală și mai gustoasă.
De exemplu, puteți adăuga puțină brânză rasă și conopidă la piure.
Pentru 400 g de cartofi, veți avea nevoie de 400 g de conopidă. De asemenea, trebuie să luați o jumătate de cană de smântână, un sfert de cană de brânză rasă și câteva crenguțe de ceapă verde proaspătă.
CITEȘTE ȘI: Secretul pentru a găti cartofii mai repede: Ce să pui în apa în care fierb
După ce cartofii sunt fierți, puteți adăuga conopida la ei. Se gătește până când este gata. După aceea, legumele ar trebui să fie zdrobite.
Apoi, puteți amesteca componente suplimentare – brânză, sare, smântână. Când masa devine omogenă, este de dorit să o decorați cu ceapă verde tocată. Dacă doriți, puteți adăuga unele dintre ierburile și condimentele proaspete preferate.
Trebuie să respectați câteva subtilități. Bucătarii din cele mai bune restaurante se ceartă despre cel mai bun mod de a găti cartofii. Cei mai mulți sunt de acord că tuberculii ar trebui să fie puși în apă clocotită, nu rece. Și numai apoi adăugați frunza de dafin și sare.
Piureul de cartofi este pregătit cu diverși aditivi. Acestea includ unt, smântână, ouă crude și prăjite, kefir. Cel mai bun ingredient este smântâna cu un conținut de grăsime de 10%. Trebuie să o încălziți în prealabil și numai apoi să o adăugați la cartofii fierți.
De asemenea, pentru a vă asigura că cartofii se gătesc uniform, tăiați-i în bucăți de dimensiuni egale. Potrivit bucătarilor experimentați, nu trebuie folosit un blender la prepararea piureului, deoarece consistența cartofilor este perturbată. Este suficient să îi pasezi cu un instrument special de bucătărie.
CITEȘTE ȘI: Persoanele care NU ar trebui să mănânce cartofi: Cum le este afectată sănătatea
Nici ingredientele suplimentare, cum ar fi laptele și untul, nu trebuie să fie reci. Pentru a pregăti un piure gustos și aerisit, trebuie să folosiți lapte cald și unt cald. Ingredientele reci nu numai că răcesc garnitura, dar sunt și slab absorbite de celelalte ingrediente din ea, potrivit actualno.com.
Garnitura pregătită trebuie servită imediat după ce a fost gătită. Poate fi acoperită cu usturoi prăjit sau presărată cu ierburi aromatice.